Szauna – Infraszauna

szauna, gőz, infraszauna

Elege van a fáradságból, a stressz okozta álmatlanságból? Fárasztja a mindennapok monoton mókuskereke? Jó lenne egy kicsit kikapcsolni, lazítani, megszabadulni a feszültségtől? Esetleg egyszerűen csak jól esne beülni egy jó meleg helyre és semmire sem gondolni? Igen, megtalálta a megoldást: szauna, infraszauna!

Amennyiben igen, akkor itt az ideje egy  jó szaunázásnak! Felejtse el a hétköznapok búját, bánatát, jöjjön el a Fenyves Sport Club szauna parkjába, ahol a finn- és az infra szaunáink arra várnak, hogy szervezetét megszabadítsák a káros salak- és méreganyagoktól és új erővel töltsék fel Önt! Szaunáinknak azt a cél szolgálják, hogy Ön a szaunázás után frissen, jó kedvvel, örömmel állhasson a következő napok elé!

Jól ismert tény, hogy a szaunázás fenti formái már régóta az egészséges életmód és a kikapcsolódás egyik legnagyszerűbb formái.

A szauna használata lazít, kiváló meghűléses betegségek kezelésére, a magas hőfoknak köszönhetően a szauna izzaszt, ezzel elősegíti a méreganyagok természetes úton történő távozását, és kiválóan oldja a stresszt.

Megfelelő illóolajok alkalmazásával további pozitív hatásokat érhetünk el, és kellemes illatban tölthetjük el az időt a szaunában. Remek módszer az izomláz elmulasztására, bemelegítésre és a bőrünk széppé varázsolására.

Az infraszauna előnyei a hagyományos finn szaunával szemben, hogy hőmérséklete nem emelkedik 90 fok felé, az izzadás már 40 fok körül megkezdődik, mert az infrasugarak közvetlenül a testet melegítik fel.

Heti 2-3 használattal már kiküszöbölhetünk betegségeket, szebbek és egészségesebbek leszünk.

A szaunázásra időt kell szánni, egy alkalom nem 15 perc, hanem 2×15 perc , ami 15 perc szaunázásból (felhevülési szakasz), és 15 perc pihenésből (lehűlési szakasz).

Szóval miért érdemes szaunázni?

  • A szauna használata általánosságban alkalmas az egészség megőrzése, betegségmegelőzésre
  • Az immunrendszer folyamatos erősítésére a szauna egy természetes, mellékhatások nélküli módszer
  • Erős stresszben és rendszertelen életet élők számára a szauna erősen ajánlott.
  • A fogyni vágyók számára az alak és testfelépítés javítására a szauna kiváló megoldás
  • A szaunázás nagyon alkalmas lehet szórakoztató beszélgetésekre, jó barátokkal, családtagokkal
  • A szauna, infraszauna alkalmas emésztési és anyagcsere-problémák kezelésére, megelőzésére.
  • Mozgásszervi problémákkal küszködőknek a fájdalom csillapítására, gyulladáscsökkentésre, sérülések kezelésére, gyorsabb gyógyulás eléréséhez az infraszauna nagyon jól használható.

Ne feledje fáradság ellen, egészségmegőrzésre, stresszoldásra a Fenyves Sport Club szaunái élmény teli megoldás nyújtana!

Előtte még jöhet akár egy kis kondizás vagy fallabdázás is, ami tovább fokozza az élményt!

A közös használatú szaunában ne hangoskodjunk, mert másokat zavarhat, és a saját felüdülésünk sem lesz teljes.